IQOS Room | Madama Agata Frątczak
x
wnętrze

IQOS Room

Lokalizacja: Warszawa Powierzchnia: 20 m² Rok: 2018

Dla kogo powstał projekt?

Koncepcja pokoju dla użytkowników e-papierosów IQOS ROOM powstała na zlecenie firmy Philip Morris Polska. Dziś podobne „pokoje” na bazie tego pomysłu pojawiają się w całej Europie Środkowo-Wschodniej.

Założenia projektu wnętrz

Lotniskowa palarnia to zazwyczaj ponure pomieszczenie, w którym każdy stoi lub siedzi samotnie. IQOS nie emituje dymu czy substancji smolistych, więc znikają te naturalne bariery – użytkownicy mogą spędzać czas razem, nie przeszkadzając sobie nawzajem. Stąd we wnętrzu wygodne siedziska ustawione w półokręgu. Takie pomieszczenie może sprawdzić się również w biurach, co podkreśla rolka papieru do rysowania na ścianie – gotowa, by zapisywać „na gorąco” pomysły.

Co wyróżnia tę realizację?

Nie jest łatwo wykreować klimat leśnej polany w biurowym czy lotniskowym pokoiku. Siedziska w kształcie pieńków, liny zwisające jak prawdziwe liany czy zieleń na ścianach to ułatwiają. W takim pokoju można się szybko zrelaksować, a przecież o tym właśnie marzą użytkownicy e-papierosów.

Okiem projektantki:

Chciałam odejść od ponurego klimatu lotniskowych czy klubowych palarni. Praca nad koncepcją produktu dla IQOS była do tego idealną okazją, bo takie „palenie” nie wiąże się z osiadającym na powierzchniach dymem, zapachem czy zagrożeniem pożarowym. W związku z tym w „palarni” może być o wiele przyjemniej i da się wykorzystać materiały takie jak drewno, sztuczna trawa czy liny.

Lokalizacja: Warszawa Powierzchnia: 20 m² Rok: 2018

Następne projekty